
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů oleje
- 400 gramů fenyklu, hlíznatého na plátky (1-2 cm), uchovejte vějířovité listy fenyklu
- 1 čajová lžička fenyklových semínek
- 60 gramů cibule napůl, pak na plátky (5 mm)
- 20 gramů cukru
- 400 gramů sekaných rajčat v plechovce
- 20 gramů rajčatového protlaku
- 100 gramů vody
- 1 čajová lžička soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
-
½
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
nebo ½ zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - 2 kapky balzamikové redukce
- 350 gramů těstovin (např. penne)
- voda
- sůl
- 30 gramů piniových oříšků
- 125 gramů malých mozzarellových kuliček okapaných, rozkrojených napůl
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 551 kcal / 2324 kJ
- Protein
- 20 g
- Tuk
- 17 g
- Sacharidy
- 76 g
- Vláknina
- 6.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Rajčatový vývar
3hod. 15min
Špagety s rajčatovou omáčkou a očními bulvami
1hod. 25min
Špagety Carbonara
40min
Ravioli wonton s kozím sýrem a pestem
40min
Perlové rýžovo-masové kuličky
2hod.
Polévka s těstovinami, vepřová rolka se zeleninou a 2 druhy muffinů, s džemem a s ovocem
1hod. 40min
Vejce na páře á la flamenca
25min
Brambory se zelenými fazolkami a petrželovým pestem
35min
Penne v rajčatovo-amarantové omáčce - z jednoho hrnce
30min
Špagety all`arrabbiata - z jednoho hrnce
30min
Dušená treska s tymiánem a citrónem
40min
Špagety all'Amatriciana
30min