Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů brambor, nakrájených na kousky
- 1 rajče, na půl
- 80 gramů cibule, žluté, na půl
- 1 stroužek česneku
- 400 gramů směsi zeleniny (např. mrkev, květák, pórek), nakrájené na kousky
- 2 snítky petržele, čerstvé
- ½ čajové lžičky soli, dle chuti
- ¼ - ½ čajové lžičky pepře, mletého, dle chuti
- 600 gramů vody, dle chuti
-
20
gramů másla
nebo 20 gramů olivového oleje
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 3 g
- Vláknina
- 2.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka s mrkví, petrželí, celerem a bramborem
1h
Špenátová polévka s vejci
35min
Zeleninový krém
45min
Špenátovo-bramborová polévka s vaječnou omeletou
45min
Mrkvová krémová polévka
30min
Cuketová krémová polévka
25min
Brokolicový krém
30min
Bramborová krémová polévka se zeleninou
35min
Pórkový krém
40min
Krémová květáková polévka
30min
Dýňová polévka
45min
Hrachová krémová polévka
25min