Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Příprava
- 120 gramů avokáda, zralého, na kousky
- 50 gramů cherry rajčat
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička hořčice
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
Vejce Benedikt
- 500 gramů vody
- 4 vejce
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř podle chuti
- 4 plátky toustového chleba
Holandská omáčka a dokončení
- 2 žloutky
- 50 gramů másla, na kousky
- 30 gramů smetany
- 1 špetka mletého bílého pepře
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce čerstvé pažitky, najemno nasekané
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1749 kJ / 418 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 30 g
- Vláknina
- 6.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45 Min
Holandská omáčka
15min
Turecká vejce (Cilbir) na řeckém jogurtu, servírovaná s opečeným chlebem a zeleninovým salátem
30 Min
Vepřový Wellington s hráškovou náplní a přelivem ze šumivého vína
1h 15min
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35 Min
Caesar salát s chřestem a jahodami
40 Min
Vepřová panenka s chřestem a bylinkovou omáčkou
1h 10min
Caesar salát s kuřecím masem
50 Min
Snídaňová vejce se slaninou a pečenými paprikami
35 Min
Holandská omáčka
15min
Trhané kuřecí maso v tortille s avokádem a čedarem
1h 15min
Čedarový dip s jalapeño papričkami
15min