Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Biscuit alle nocciole
- 80 g di burro fuso
- 90 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di nocciole spellate
- 4 uova (da 60 g)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Pere caramellate
- 30 g di burro
- 50 g di zucchero
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 180 g di pere, tipo Williams, pelate e a cubetti (1 cm circa)
Crema alla ricotta
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 350 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- granella di nocciole, a piacere
- fettine di pera tipo Williams
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Protein
- 9.9 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 37.4 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Torta ricotta e fichi
10 Std. 30 Min
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10 Std.
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2h
Zuccotto
7h 10min
Cheesecake al caffè
5 Std. 30 Min
Torta gelato ricotta, pere e cioccolato
3 Std.
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Bicchierini con crema al limone e biscotti
1h 30min
Pastiera napoletana
15h
Cheesecake ricotta e pere
4 Std. 35 Min
Torta Babà napoletana
8 Std.