Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Biscuit alle nocciole
- 80 g di burro fuso
- 90 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di nocciole spellate
- 4 uova (da 60 g)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Pere caramellate
- 30 g di burro
- 50 g di zucchero
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 180 g di pere, tipo Williams, pelate e a cubetti (1 cm circa)
Crema alla ricotta
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 350 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- granella di nocciole, a piacere
- fettine di pera tipo Williams
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Protein
- 9.9 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 37.4 g
- Vláknina
- 1.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pastiera fiori d'arancio
12h
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3 Std. 30 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Pastiera
15 godz.
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Migliaccio
1 Std. 30 Min
Torta caprese bianca al limoncello
1 godz. 5 min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 Std.
Torta Babà napoletana
8h
Torta caprese
1 Std. 25 Min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 min