Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů pohanky
- 100 gramů vody, na namáčení
- 300 gramů hlízy fenyklu, očištěné a na čtvrtky
- 200 gramů mrkve, na kusy (4 cm)
- 1 řapíkatý celer, na kusy (4 cm)
- 1 jablko, např. Granny Smith, bez jádřince, na čtvrtky
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 2 jarní cibulky . na kusy (4 cm)
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 čajové lžičky koření sumak (škumpa koželužská)
- 2 - 5 snítek čerstvé plocholisté petrželky, pouze lístky
- 2 snítky čerstvého koriandru, pouze lístky
- 2 snítky mátových listů, čerstvých
- 2 špetky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 20 gramů mandlí, čtvrcených
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 467 kJ / 111 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Sacharidy
- 9.9 g
- Tuk
- 6.3 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pohankové cookies s bílou čokoládou a kardamomem
55 min
Kopřivové placky s ovčím sýrem
Keine Bewertungen
Jáhlová mouka
5 Min
Kapustové rolky s jáhlami a houbovou omáčkou
1h 40min
Čokoládový sorbet se sladkým mátovým pestem
4h 20min
Mandlový chlebíček z karobové mouky
1 Std. 10 Min
Kuličky s jehněčím masem a fetou
30min
Terina z tvarohu a polenty v pórku
5 Std. 30 Min
Placičky ze zelené čočky
1 Std. 15 Min
Petrželová omáčka persillade
5 Min
Fazolové pyré
15 Min
Dip z červené řepy
15 Min