Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 220 gramů mléka
- 1 kostka čerstvého droždí (40 gramů)
- 1 čajová lžička cukru
- 50 gramů másla, pokojové teploty, na kousky
- 2 čajové lžičky soli
- 60 gramů smažené cibule, sušené, kupované
- 400 gramů hladké mouky, plus na pomoučnění pracovní plochy
- 400 gramů vody
- 2 sáčky jedlé sody (à 5 gramů)
- 120 gramů čerstvého sýra
- hrubá sůl, na posypání
- sýr, strouhaný, na posypání
- sezamová semínka, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1053 kJ / 251 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 12 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chléb expres
45min
Rustikální chléb
2 Std.
Bramborový chléb s rozmarýnem
3 Std. 30 Min
Rýnský tmavý chléb
1 godz. 30 min
Směs na proteinový chléb
10 Min
Celozrnný chléb s pivem a datlemi
2 godz. 40 min
Pečicí směs pro kakaovo-mandlový koláč
10 Min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Žitný chléb
3h 50min
Jemná brioška
2 Std.
Podmáslový chléb
4 godz. 35 min
Chléb
1h 40min