Rizoto s houbami a špenátem
TM6

Rizoto s houbami a špenátem

4.5 (44 hodnocení)

Suroviny

  • 50 gramů parmazánu, na kousky (2 cm)
  • 750 gramů vody
  • 300 gramů hnědých žampiónů, čerstvých, na čtvrtky
  • 20 gramů olivového oleje
  • 40 gramů šalotky, na kousky (1 cm)
  • 30 gramů másla, na kousky
  • 100 gramů špenátových listů, čerstvých
  • 320 gramů rýže na rizoto (např. Carnaroli, s dobou vaření 17–18 minut)
  • 60 gramů bílého vína
  • 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený
    nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
  • ½ - 1 čajová lžička soli, podle chuti

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
1994.7 kJ / 476.8 kcal
Protein
12.7 g
Sacharidy
70.1 g
Tuk
14.9 g
Nasycený tuk
6.8 g
Vláknina
1.3 g
Sodík
560.4 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty