Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů parmazánu, na kousky (2 cm)
- 750 gramů vody
- 300 gramů hnědých žampiónů, čerstvých, na čtvrtky
- 20 gramů olivového oleje
- 40 gramů šalotky, na kousky (1 cm)
- 30 gramů másla, na kousky
- 100 gramů špenátových listů, čerstvých
- 320 gramů rýže na rizoto (např. Carnaroli, s dobou vaření 17–18 minut)
- 60 gramů bílého vína
-
1
zeleninový bujón (pro 0,5 l vody), rozdrobený
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - ½ - 1 čajová lžička soli, podle chuti
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1994.7 kJ / 476.8 kcal
- Protein
- 12.7 g
- Sacharidy
- 70.1 g
- Tuk
- 14.9 g
- Nasycený tuk
- 6.8 g
- Vláknina
- 1.3 g
- Sodík
- 560.4 mg
Alternativní recepty
Smetanové rizoto s modrým sýrem a ořechy
30min
Houbové rizoto s mascarpone
30min
Tagliatelle s hříbky a karamelizovanými rajčaty
35min
Špenátové rizoto
30min
Zámecké rizoto
35min
Bento box s pandami
1h
Krémové žampióny s pečenými bramborami
1h 30min
Tagliatelle s hráškovým pestem a pošírovaným vejcem
30min
Cuketové rizoto s krevetami
1h 15min
Halloumi salát
20 Min
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
30min
Houbové rizoto
40 min