Rizoto s houbami a špenátem

Rizoto s houbami a špenátem

4.6 62 hodnocení
Příprava 10min.
Celkový 55min.
4 porce

Suroviny

  • 50 gramů parmazánu na kousky (2 cm)
  • 750 gramů vody
  • 300 gramů hnědých žampiónů, čerstvých na čtvrtky
  • 20 gramů olivového oleje
  • 40 gramů šalotky na kousky (1 cm)
  • 30 gramů másla na kousky
  • 100 gramů špenátových listů, čerstvých
  • 320 gramů rýže na rizoto (např. Carnaroli, s dobou vaření 17–18 minut)
  • 60 gramů bílého vína
  • 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) rozdrobený
    1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
  • ½ - 1 čajová lžička soli podle chuti

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 560.4 mg
Protein 12.7 g
Kalorie 1994.7 kJ / 476.8 kcal
Tuk 14.9 g
Vláknina 1.3 g
Nasycený tuk 6.8 g
Sacharidy 70.1 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...