Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 360 g glutinous rice
- water, for soaking
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- 5 - 7 dried red chillies, deseeded
- warm water, for soaking
- 30 g vegetable oil
- 120 g fresh grated coconut (see Tips)
- 1 stalk lemongrass, white part only, cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel seeds
Pulut panggang (rice packets)
- 480 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 4 pandan leaves, tied into knots
- 1200 g water
- 11 banana leaves, cut into rectangles (approx. 23 x 17 cm) and rinsed (see Tips)
- vegetable oil, for greasing
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 739.5 kJ / 176.1 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Sacharidy
- 26.6 g
- Tuk
- 6.3 g
- Nasycený tuk
- 3.3 g
- Vláknina
- 1.9 g
- Sodík
- 11.6 mg
Alternativní recepty
Nasi Lemak
45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Mantou buns
1h 30min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Kuih Sago (Steamed Sago Cake)
1h 20min
Serunding Udang Kering (Dried Shrimp Floss)
1h
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 godz. 50 min
Soy milk jellies with coffee syrup
3h 55min
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2 Std. 35 Min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min