Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Spice paste
- 230 g eschalots
- 130 g garlic cloves
- 50 g fresh galangal, peeled
- 60 g fresh ginger, peeled
- 100 g candlenuts
- 120 g fresh turmeric, peeled
- 25 - 50 g fresh bird's eye chillies, deseeded (see Tips)
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 90 g coconut oil
- 50 g palm sugar
- 150 g water
- 3 tsp sea salt
Curry
- 2 tsp coconut oil
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, bruised
- 500 g raw tiger prawns, shelled and deveined
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 100 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 200 g coconut cream
- rice, cooked, to serve
- fried shallots, for garnishing
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 920 kJ / 219 kcal
- Protein
- 19.4 g
- Sacharidy
- 5.3 g
- Tuk
- 13 g
- Nasycený tuk
- 9.8 g
- Vláknina
- 2.5 g
- Sodík
- 977.2 mg
Alternativní recepty
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Asian-style mussels
30 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Tom kha prawns
25 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Thai-style fish cakes
30 min
Balti coconut fish curry
50 Min
Thai green chicken curry
30 min
Curry laksa
45 Min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min
Goan prawn curry
25 Min