Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 spicchi di aglio
- 250 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di anelli di calamaro
- 1 foglia di alloro secca
-
1
cucchiaino di sale
nebo ½ dado di brodo di pesce - 180 g di acqua
- 80 g di vino rosso
- 1 cucchiaio di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di pasta secca tipo penne
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco per guarnire
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1473 kJ / 353 kcal
- Protein
- 23.3 g
- Sacharidy
- 43.2 g
- Tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 4.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Spaghetti al polpo
1h 10min
Fusilli risottati alle seppie
40 min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 min
Linguine ai gamberoni
30 min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 min
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Tagliolini al sugo di spada
30 min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5h 30min
Penne al ragù di polpo
1h
Pasta risottata alle vongole
1h
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min