Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 spicchi di aglio
- 250 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di anelli di calamaro
- 1 foglia di alloro secca
-
1
cucchiaino di sale
nebo ½ dado di brodo di pesce - 180 g di acqua
- 80 g di vino rosso
- 1 cucchiaio di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di pasta secca tipo penne
- 1 cucchiaio di prezzemolo fresco per guarnire
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1473 kJ / 353 kcal
- Protein
- 23.3 g
- Sacharidy
- 43.2 g
- Tuk
- 9.6 g
- Vláknina
- 4.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fusilli risottati alle seppie
40min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5h 30 min.
Spaghetti alla marinara in bianco
50 Min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Spaghetti al polpo
1 godz. 10 min
Linguine ai gamberoni
30min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Penne al ragù di polpo
1h
Tagliolini al sugo di spada
30min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20min
Pasta risottata alle vongole
1h
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30min