Zařízení & příslušenství
Turecký flatbread
Příprava 15min.
Celkový 2hod. 10min.
24 plátků
Suroviny
-
360 gramů vody
-
2 čajové lžičky instantního droždí, (8 gramů)20 gramů čerstvého droždí rozdrobeného
-
20 gramů cukru
-
500 gramů hrubé mouky plus navíc na pomoučení
-
20 gramů olivového oleje plus na potření
-
1 - 1 ½ čajové lžičky soli podle chuti
-
1 vejce lehce vyšlehané s čajovou lžičkou vody, na potření
-
½ polévkové lžíce sezamových semínek na posyp
-
½ polévkové lžíce celého kmínu na posyp
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 plátek
Protein
3 g
Kalorie
400 kJ /
96 kcal
Tuk
2 g
Vláknina
0.9 g
Sacharidy
16 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Placky
10 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4hod.
Bramborový chléb s rozmarýnem
3hod. 30min.
Celozrnné housky
2hod.
Slaninové housky
1hod. 40min.
Jemná brioška
2hod.
Rustikální chléb
2hod.
Toustový chléb se špenátovým pestem
1hod. 55min.
Okatý chléb
9hod. 40min.
Rychlý chléb (Express pain complet)
1hod. 5min.
Podmáslový chléb
4hod. 35min.
Chléb
1hod. 40min.
Domácí rohlíky
2hod. 35min.