Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 360 gramů vody
-
20
gramů čerstvého droždí, rozdrobeného
nebo 2 čajové lžičky instantního droždí (8 gramů) - 20 gramů cukru
- 500 gramů hrubé mouky, plus navíc na pomoučení
- 20 gramů olivového oleje, plus na potření
- 1 - 1 ½ čajové lžičky soli, podle chuti
- 1 vejce lehce vyšlehané s čajovou lžičkou vody, na potření
- ½ polévkové lžíce sezamových semínek, na posyp
- ½ polévkové lžíce celého kmínu, na posyp
- Nutriční hodnoty
- na 1 plátek
- Kalorie
- 400 kJ / 96 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 2 g
- Vláknina
- 0.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10 min.
Bulky připravované v páře
2h 10 min.
Pivní chléb
3 Std. 40 Min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4óra
Chléb nebo bochánky s rajčaty a bazalkou
1h 45min
Rustikální chléb
2h
Podmáslový chléb
4 Std. 35 Min
Pita chléb
1 Std. 25 Min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15 min.
Chlebový žitný kvásek
84h 15min
Chléb
1 godz. 40 min
Český chléb z žitného kvásku
15h 30 min