Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bacalhau
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 300 g couve-portuguesa cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 1 folha de louro
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado bem escorrido
Puré
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos (1-2 cm)
- 1 c. chá de sal
- 350 g leite
- 50 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
Béchamel
- 300 g leite
- 60 g farinha
- 30 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g natas
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2190 kJ / 524 kcal
- Protein
- 26 g
- Sacharidy
- 47 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min
Lasanha de bacalhau
1h 50min
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1 Std.
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30 Min
Sopa do vidreiro
45min
Lombos de pescada no forno em cama de couve
50 Min
Pudim de bacalhau
2 Std.
Bacalhau gratinado com maionese
1 Std. 20 Min
Bacalhau com batata e puré de brócolos
1h 35min
Empadão surpresa de bacalhau
1 Std. 5 Min
Empadão de feijão-branco com atum
40min
Bacalhau de forno
1 Std.