Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 postas de bacalhau demolhado (400 g aprox.)
- 4 ovos
- 4 dentes de alho
- 1200 g água
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar e pincelar
- 1 pitada de sal
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 1 folha de louro
-
Pão alentejano q.b. cortado em fatias
nebo Broa de milho
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1658.3 kJ / 396.3 kcal
- Protein
- 33.9 g
- Sacharidy
- 23.3 g
- Tuk
- 18.1 g
- Nasycený tuk
- 3.4 g
- Vláknina
- 2.9 g
- Sodík
- 2936.1 mg
Alternativní recepty
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Sopa da panela
30 Min
Sopa de bacalhau e alho-francês
45min
Sopa do Espírito Santo
55min
Sopa de segurelha
40min
Aveludado de mexilhão
50 Min
Sopa de bacalhau e marisco
1 Std.
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 Min
Bacalhau gratinado com couve
1h 35min
Sopa de peixe, camarão e amêijoas
55min
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Sopa de cação
40min