Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Borrego
- 2 c. chá de sal
- 3 pé de rosmaninho, só as folhas
- 3 pés de hortelã, só as folhas
- 2 piripíris secos
- 100 g azeite
- 1 perna de borrego (1500 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 150 g água
Polenta
- 130 g sêmola de milho
- 80 g queijo parmesão
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de sal
- 600 g bimis
- 40 g manteiga
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2545 kJ / 609 kcal
- Protein
- 48 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 35 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Frango em vinho tinto
6sa
Frango na Púcara
1 Std.
Borrego com couve-flor gratinada e puré de grão
9u.
Rabo de boi
16hod.
Frango na púcara
50 Min
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2 Std. 5 Min
Arroz de pato à Lafões
1h 40 min
Ostras à algarvia
1 Std.
Cabrito no forno com migas de espargos
10 Std. 5 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Ossobuco
5h 15min
Perna de peru com puré de maçã
11h 30min