Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Masa para tamal
- 250 g de harina de maíz nixtamalizado (p.ej. Maseca)
- 125 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal fina
- 185 g de caldo de pollo
Chiles rellenos
- 200 g de carne de cerdo tipo chilorio (enlatado o en bolsa)
- 8 chiles poblanos chicos
- 16 hojas de maíz para tamal remojadas
- 1200 g de agua
Caldillo de jitomate
- 300 jitomate
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra recién molida
- 1 rama de epazote
- 300 g de frijoles negros cocidos y el caldo de los frijoles
- 125 g de crema ácida, para servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 porción
- Kalorie
- 1771.4 kJ / 421.8 kcal
- Protein
- 12.6 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 23.9 g
- Vláknina
- 6.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Cochinita pibil
4h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Salsa martajada
50min
Tamal de cazuela con rajas
1h
Bacalao a la Vizcaina
1h 15 min
Torta de elote con rajas
1h
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Pozole negro
1h 15 min
Carnitas de atún
40min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Chiles en nogada
1h
Salsa borracha
20 min