Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Chocolate cake
- 130 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 120 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 eggs
- 100 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
- 1 pinch salt
Ice cream
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 1 tsp ground roasted wattleseed (optional - see Tips)
- 80 g milk
- 500 g pouring (whipping) cream
- 150 g condensed milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g frozen mixed berries
Meringue
- 200 g caster sugar
- 3 egg whites
- 1 pinch cream of tartar
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2741.2 kJ / 652.7 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Sacharidy
- 55.7 g
- Tuk
- 44.9 g
- Nasycený tuk
- 28.3 g
- Vláknina
- 1.7 g
- Sodík
- 207.3 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Brioche fruit tarts
4h
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 Std. 35 Min
Chocolate fondants
30min
Lemon meringue pie
3 Std.
Profiteroles
2 godz.
Raspberry chiffon cake
5h 15min
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Royal icing (sugar glaze)
5 min
Chocolate fondant cake
40min
Meringues
5 Std.
Pavlova
6 Std.