Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Kibbeh
- 260 g fine burghul
- hot water, for soaking
- 1 tomato, cut into quarters
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 tbsp dried mint
- 1 tbsp sumac
- 1 tsp paprika
- 1 pinch cayenne pepper
- 1 tbsp tomato puree
- 2 tbsp pomegranate molasses
- 10 fresh mint leaves
- 10 fresh coriander leaves
- 1 tsp extra virgin olive oil
Assembly
- ice cold water
- 1 baby radish, cut into thin slices
- 1 heirloom (candy stripe) beetroot, cut into thin slices (see Tips)
- 3 cocktail pickled onions, cut into thin slices
- rocket, to serve
- 120 g Greek-style natural yoghurt
- extra virgin olive oil, for drizzling
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1587 kJ / 377.9 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Sacharidy
- 54.7 g
- Tuk
- 10.5 g
- Nasycený tuk
- 2.3 g
- Vláknina
- 11 g
- Sodík
- 526.3 mg
Alternativní recepty
Lamb sfiha
1 godz. 20 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 godz.
Semolina cake (namoura)
1h 50min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Arabian ice cream
10h 25 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Muhamara dip
30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min