Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp dried instant yeast
- 310 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 ¼ tsp salt
- 100 g pumpkin, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 80 g red onion
- 1 garlic clove
- 2 tsp Aleppo pepper (see Tips)
- 1 vine-ripened tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g lamb mince
- fresh mint leaves
- 1 lemon, cut into cheeks, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 295 kJ / 70.3 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 8.9 g
- Tuk
- 1.6 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 109.3 mg
Alternativní recepty
Keftethes (Greek meatballs)
40 Min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Chicken moghrabieh
25 Std. 15 Min
Semolina cake (namoura)
1 Std. 50 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 Std. 45 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1j 25 menit
Cheese pies
1j 25 menit
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1j 25 menit
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Chicken pastilla
1 Std. 10 Min
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min