![Lamb sfiha Lamb sfiha](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50886804-6296-4E46-93FD-069447980D30/Derivates/c683a1d5-41f6-4dff-b837-027436144371.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 tsp dried instant yeast
- 310 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 ¼ tsp salt
- 100 g pumpkin, cut into pieces (approx. 2 cm)
- 80 g red onion
- 1 garlic clove
- 2 tsp Aleppo pepper (see Tips)
- 1 vine-ripened tomato, cut into quarters
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g lamb mince
- fresh mint leaves
- 1 lemon, cut into cheeks, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 295 kJ / 70.3 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Sacharidy
- 8.9 g
- Tuk
- 1.6 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 109.3 mg
Alternativní recepty
Iraqi cheese pies (Cheese chureck)
1 godz. 40 min
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Garlic dip (toum)
15 dk
Spiced lamb flatbread
1 Std. 50 Min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Dumplings with chocolate centres and cherry sauce
1h 30min
Chicken pastilla
1 Std. 10 Min
Pittu
3h
Tiropita (Greek cheese pie)
1 Std. 10 Min
Creamy blue cheese with shell pasta
45min
Rizogalo (Greek rice pudding)
1 Std. 10 Min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min