Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 czerwone papryki (ok. 230 g każda)
- 180 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia papryk
- 50 g migdałów, blanszowanych
-
10
g papryczek chili, suszonych, bez gniazd nasiennych (odmiana ñora, okrągła)
nebo 30 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, podłużnej, pokrojonej na kawałki - 20 g białego chleba, pokrojonego na kawałki, świeżego lub czerstwego
- 2 ząbki czosnku
-
150
g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
nebo 150 g krojonych pomidorów, z puszki - 20 g białego octu winnego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty chili, mielonego
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 4396 kJ / 1050 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Sacharidy
- 25.6 g
- Tuk
- 104.9 g
- Nasycený tuk
- 13.7 g
- Vláknina
- 7.7 g
- Sodík
- 649.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos neapolitański
1u.
Sos słodko-kwaśny z papryką
50min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2h 20min
Sos salvitxada
1h 25min
Salsa Verde
15min
Sos arrabbiata
40min
Sos cumberland
15min
Sos pomidorowy marinara
1 Std. 15 Min
Sos pomidorowy
40min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos amatriciana
50min
Adżika
40min