
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 czerwone papryki (ok. 230 g każda)
- 180 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryk
- 50 g migdałów, blanszowanych
-
10
g papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (odmiana ñora, okrągła)
nebo 30 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, podłużnej, pokrojonej na kawałki - 20 g białego chleba pokrojonego na kawałki, świeżego lub czerstwego
- 2 ząbki czosnku
-
150
g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
nebo 150 g krojonych pomidorów, z puszki - 20 g białego octu winnego
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 1 - 2 szczypty chili, mielonego
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1050 kcal / 4396 kJ
- Protein
- 9.1 g
- Tuk
- 104.9 g
- Sacharidy
- 25.6 g
- Vláknina
- 7.7 g
- Nasycený tuk
- 13.7 g
- Sodík
- 649.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sos salvitxada
1hod. 25min
Sos Mojo Amarillo
45min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2hod. 20min
Sos amatriciana
50min
Pasta Taramosalata
15min
Dressing orientalny
10min
Pasta zhong
15min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35min
Oliwa chili
10min
Pissaladière - francuska pizza
1hod. 20min
Sos puttanesca
45min