Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Praliné
- 270 g amêndoa
- 270 g açúcar
Crocante
- 75 g farinha tipo 55
- 60 g manteiga bem fria cortada em cubos
- 75 g açúcar mascavado claro
Pasta de praliné
- 35 g avelã torrada
- 50 g natas
Creme de praliné
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 100 g natas
- 100 g chocolate preto (53% cacau) partido em pedaços
- 60 g avelã torrada
Choux
- 70 g leite
- 65 g água
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
- 60 g manteiga
- 80 g farinha tipo 55
- 3 ovos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2432.8 kJ / 581.5 kcal
- Protein
- 10.6 g
- Sacharidy
- 49.8 g
- Tuk
- 39.9 g
- Nasycený tuk
- 15.6 g
- Vláknina
- 4.8 g
- Sodík
- 129.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Macarons com creme de lavanda
5 Std. 20 Min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2h 30min
Quindins
1h
Copinhos
1h 30min
Sushi de vegetais
8h 30min
Panquecas de grão
20min
Bolo de cenoura com ganache de chocolate
1h
Quindão
1hod. 5min
Massa-mãe
360hod.
Almendrados
40 min
Marshmallows
9 Std.
Ovos-moles
1h