
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Praliné
- 270 g amêndoa
- 270 g açúcar
Crocante
- 75 g farinha tipo 55
- 60 g manteiga bem fria cortada em cubos
- 75 g açúcar mascavado claro
Pasta de praliné
- 35 g avelã torrada
- 50 g natas
Creme de praliné
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 100 g natas
- 100 g chocolate preto (53% cacau) partido em pedaços
- 60 g avelã torrada
Choux
- 70 g leite
- 65 g água
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
- 60 g manteiga
- 80 g farinha tipo 55
- 3 ovos
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Nutriční hodnoty
- na 1 unidade
- Kalorie
- 581.5 kcal / 2432.8 kJ
- Protein
- 10.6 g
- Tuk
- 39.9 g
- Sacharidy
- 49.8 g
- Vláknina
- 4.8 g
- Nasycený tuk
- 15.6 g
- Sodík
- 129.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bomba de chocolate branco e framboesas
3hod. 45min
Churros com chocolate quente
45min
Gelado de avelã com molho de chocolate
9hod.
Gelado bicolor com praliné
8hod. 20min
Focaccia de espargos verdes e queijo parmesão
3hod. 40min
Mil-folhas de café
35min
Soufflé de limão
40min
Marquise de chocolate com molho de laranja
6hod. 25min
Blättertorte
2hod.
Bolo de creme de chocolate e pistácio
24hod.
Delícia de chocolate merengada
4hod. 30min
Gelado de chocolate
8hod.