Kompatibilní verze
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 łyżeczki soli
- 24 sztuki makaronu suchego, typu conchiglie (muszle) z pszenicy durum (ok. 130 g)
- woda, ilość do gotowania makaronu
- 30 g sera parmezan
- 3 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 200 g liści szpinaku, świeżych
- 250 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 35.6 g
- Tuk
- 20.2 g
- Nasycený tuk
- 7.8 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 1048.8 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lasagne z warzywami
1 Std. 25 Min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 Std. 25 Min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1h 30min
Lasagne bolońska
2u. 30min
Zielone cannelloni
1h 45 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 Std. 45 Min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1h 30min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min