Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů mletého vepřového masa
- 150 gramů mletého telecího masa
- 200 gramů slaniny, mleté (viz Tip)
- 1 vepřové střívko (1,5 m dlouhé)
- voda na namočení
- 130 gramů ledových kostek
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 ½ čajové lžičky soli
- 1 vrchovatá čajová lžička hořčice
- 5 snítek čerstvé petržele, jen lístky
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- ¾ čajové lžičky granulovaného česneku
- ¾ čajové lžičky mletého černého pepře
- 500 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1490 kJ / 356 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 0 g
- Tuk
- 36 g
- Vláknina
- 0.1 g
Alternativní recepty
Žitný chléb
3óra 50p
Žampióny plněné kysaným zelím
40min
Drůbeží nářez
Žádné hodnocení
Domácí chléb se zákysem
2h 10min
Dušená šunka ve středozemní marinádě
50 Std. 30 Min
Celé kuřátko na pomerančích
1h 25min
Kuřecí galette s karamelizovanou cibulí
1 Std. 55 Min
Makové bochánky
30min
Dort s vaječným likérem
13hod. 15min
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4 Std.
Chléb
1 Std. 40 Min
Žitno-pšeničný chléb z droždí
2h 10min