Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pěna z bílé čokolády
- 70 gramů máslových sušenek
- 200 gramů smetany, min. 33 % tuku, vychlazené
- 100 gramů bílé čokolády
- ¼ vanilkového lusku, jen dřeň
- 200 gramů čerstvého sýra
Sous-vide jahody
- voda, na ponoření sáčků
- 400 gramů jahod, nakrájených napůl
- ¼ čajové lžičky mleté skořice
- 2 kusy pomerančové kůry (1 cm x 3–4 cm)
- 1500 gramů vody (přibližně)
-
30
gramů citrónové šťávy (cca z půlky citrónu)
nebo 1 čajová lžička vitamínu C (kyseliny askorbové)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 23 g
- Tuk
- 29 g
- Nasycený tuk
- 17 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 159 mg
Alternativní recepty
Smetanová zmrzlina se slaným karamelem
14h
Trifle se sektem a omáčkou z jahod a malin
3h 40min
Jogurtovo-limetkový mousse s jahodovou omáčkou (coulis)
2h 15min
Skořicovo-vanilkový cukr
5min
Věnec Pavlova s malinovým coulis, fíky a granátovým jablkem
6h
On-line 03 - Víceúrovňové vaření, výhody spolupráce
2h 30min
Dračí krev
20 min
Jehněčí rolky s batátami a smetanovou omáčkou
50 min
Milkshake se slaným karamelem a popcornem
20 min
Čokoládový dort se slaným karamelem
2h 40min
Vrstvený dort s jahodami a šlehačkou
2h 15min
Karamelová omáčka
1 godz. 30 min