Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g di uvetta sultanina
- 150 g di ribes rossi
- 50 g di scorze candite, miste
- 50 g di ciliegine al maraschino per cocktail
- 30 g di brandy
Marzapane
- 240 g di zucchero
- 220 g di mandorle pelate
- 2 tuorli
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 1 cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
- ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 - 2 cucchiaini di essenza di mandorla
Torta
- 175 g di burro morbido + q.b.
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 175 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 15 g di sciroppo di zucchero
- 175 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di zenzero in polvere
- 1 pizzico di sale
- 20 g di confettura di albicocche
- 1 albume sbattuto
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2517 kJ / 602 kcal
- Protein
- 9.1 g
- Sacharidy
- 78.7 g
- Tuk
- 27.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Semifreddo al cioccolato e Whisky
4h
Savoiardi morbidi
40min
Torta ricotta e fichi
10 Std. 30 Min
Arancini ai frutti di mare
2h
Clafoutis alle ciliegie
2h 30min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Torta meringa alle nocciole con crema alla banana e toffee
3 Std. 30 Min
Torta cappuccino
2h
Torta cioccolato, caramello e noci
1 Std. 40 Min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)
2u. 20min
Torta cremosa al limone
2h 30min