Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 EL Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Dinkelkörner
- 1 TL Brotgewürz
- 1 TL Anis
- 250 g Mehl
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 EL Kümmel, ganz
- 120 g Kartoffeln, gegart, vom Vortag, in kleinen Stücken
- 300 g Wasser, lauwarm
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 347 kJ / 83 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 1 g
- Vláknina
- 1.7 g
Alternativní recepty
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Karotten-Walnuss-Brot
2 Std.
Leinsamenbrot
1 Std. 30 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 Std.
Kartoffelbrot
1h 50 min
Sesambrot
2 Std.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1h 50 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 Std.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min