Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Schupfnudelteig:
- 800 g Pellkartoffeln, von mehlig kochenden Kartoffeln (evtl. vom Vortag), abgekühlt, in Stücken
- 220 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 Ei
Sauerkraut und Fertigstellung:
- 1 Zwiebel, halbiert
- 150 g Schinkenwürfel
- 50 g Butterschmalz
- 1 Apfel, geschält, in Stücken
- 1 Dose Sauerkraut (ca. 800 g), abgetropft, grob zerschnitten
- 250 g Weißwein
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Wasser
- 10 Wacholderbeeren, zerdrückt
- 1 EL Weinbrand (volitelně)
- Öl zum Anbraten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 9.4 g
Alternativní recepty
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1h
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Schwäbische Lasagne
45min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1h
Semmelknödel
50min
Gaisburger Marsch
1h 10min
Schwäbische Laubfrösche
1h 30min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min