Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Schupfnudelteig:
- 800 g Pellkartoffeln, von mehlig kochenden Kartoffeln (evtl. vom Vortag), abgekühlt, in Stücken
- 220 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 Ei
Sauerkraut und Fertigstellung:
- 1 Zwiebel, halbiert
- 150 g Schinkenwürfel
- 50 g Butterschmalz
- 1 Apfel, geschält, in Stücken
- 1 Dose Sauerkraut (ca. 800 g), abgetropft, grob zerschnitten
- 250 g Weißwein
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Wasser
- 10 Wacholderbeeren, zerdrückt
- 1 EL Weinbrand (volitelně)
- Öl zum Anbraten
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1990 kJ / 476 kcal
- Protein
- 15 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 20 g
- Vláknina
- 9.4 g
Alternativní recepty
Kartoffelsalat
1h 30min
Kartoffelschmarrn
45min
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Brotknöpfle mit Salat
1h
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1h
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Gaisburger Marsch
1h 10min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Linseneintopf mit Spätzle
1h