Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1500 g amêijoa
- Água q.b. p/ demolhar
- 3 c. chá de sal
- 15 g salsa, só as folhas
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em lâminas
- 2 dentes de alho cortados em lâminas
- 50 g pimento vermelho cortado em tiras
- 50 g pimento verde cortado em tiras
- 50 g pimento amarelo cortado em tiras
- 400 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas grossas
- 300 g tomate maduro cortado em rodelas
- ½ malagueta cortada em rodelas (volitelně)
- 50 g vinho
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1037 kJ / 248 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tomatada de bacalhau bragançana
35min
Arroz de amêijoas à algarvia
2j 30 menit
Frango com molho de leitão
1h
Caldeirada de marisco
40min
Salada de batatinhas e truta
35min
Arroz de polvo com amêijoas
3h 20 min
Salada das caraíbas
30min
Bacalhau à moda de Braga
40min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3h
Massinha de camarão e amêijoas
40min
Amêijoas com molho cremoso
2j 30 menit
Amêijoas à Bulhão Pato
2u. 40min