Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů pšenice špaldy, zrn
- 2 čajové lžičky fenyklových semínek
- 260 gramů hladké špaldové mouky, plus navíc na pomoučnění pracovní plochy
- ½ kostky čerstvého droždí (20 gramů)
- 240 gramů vody
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- 10 gramů soli
- 30 gramů olivového oleje, plus navíc na pokapání
- 60 gramů cherry rajčat, na čtvrtky
- 100 gramů fenyklu, na tenké plátky (2 mm)
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, jen jehličky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1544 kJ / 369 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 54 g
- Tuk
- 10 g
- Vláknina
- 6.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Avokádovo-hráškový hummus
30min
Listový koláč s romanescem a modrým sýrem
1h 10min
Portugalská zelená vejce
Žádné hodnocení
Ořechové košíčky bez mouky a cukru
30min
Ořechová polévka s kokosovým mlékem
20 min
Hummus
5 min
Citrónové hummusové noky
Žádné hodnocení
Hrachové kebaby
13h 30 min
Cheesecake z tofu (bez laktózy)
4 Std. 40 Min
Falafel v pita chlebu (r’gaif) s omáčkou tahini
1h 25min
Fenyklové lodičky plněné kuskusem
1h
Focaccia s bramborami a rozmarýnem
1h 35 min