Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g d'eau
- 350 g d'épinards frais, grossièrement hachés (tige centrale retirée)
-
4
brins d'aneth frais, équeutés
nebo 4 brins de menthe fraîche, équeutés - 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 150 g de feta, émiettée
- le zeste d'½ citron jaune non traité, râpé très finemement
- du sel
- du poivre moulu
- 6 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 50 g de beurre clarifié (voir "Conseil(s)")
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1681 kJ / 402 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 26 g
- Tuk
- 26 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarte au potiron, feta et oignons caramélisés
1h 10 min
Samoussa aux épinards
1u.
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1u.
Pita épinards et feta
2h 25 min
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1h 10 min
Spanakopita aux épinards
1 Std. 15 Min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
Tatin d'aubergine
1h 5min
Empanadas farcies aux blettes, choziro et poitrine fumée
1 Std. 15 Min
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1 godz. 30 min
Pizza épinard-feta
1h 10 min
Tarte aux blettes et ricotta
1h 40min