Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte
- 4 œufs
- 90 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 c. à café de zeste de citron vert non traité
- 120 g de farine de blé
La garniture
- 125 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 100 g de lait
- 20 g de farine de blé
- 1 jaune d'œuf
- 25 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de rhum brun
- 200 g de fraises fraîches un peu fermes, coupées en lamelles de 5 mm
- 2 c. à soupe de sucre glace maison
- coulis de fraises (voir "Conseil(s)")
- Nutriční hodnoty
- na 1 part
- Kalorie
- 1198 kJ / 285 kcal
- Protein
- 6 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Génoise
50min
Tarte aux fraises
4h
Petits beignets de carnaval
3h
Charlotte aux fraises
3h 35min
Gâteau roulé à la confiture
30 Min
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15min
Tiramisu aux fraises
4h 30 min
Chaja (Gâteau meringué à la pêche)
4h
Tartelettes meringuées à l'orange
2 Std.
Tarte magique aux fraises
1 Std. 30 Min
Gâteau roulé à la confiture, glaçage au citron
50min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1 Std. 20 Min