Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La pâte à choux
- 100 g d'eau
- 30 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café rase de sucre en poudre
- 60 g de farine de blé
- 2 œufs
La chantilly
- 350 g de crème liquide entière, très froide
- 2 c. à soupe de mascarpone, très froid
- 35 g de sucre glace
- ½ gousse de vanille, les graines seulement
La garniture
- 125 g de fraises, coupées en cubes
- 1 c. à soupe de sucre vanillé
- 10 fraises, en lamelles
- sucre glace, pour la finition
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 24 g
Alternativní recepty
Génoise
50 Min
Layer cake façon tiramisu
1 Std. 15 Min
Forêt-noire aux cerises amarena
5h
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
1 Std.
Fraisier
12h 45min
Choux vanille-fraise
7 Std. 15 Min
Crème brûlée allégée
3hod. 15min
Chouquettes à la crème pralinée
2 Std. 15 Min
Fraisier à la rhubarbe
24 Std.
Mille-feuille classique à la vanille
7hod. 10min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min