Kompatibilní verze
Black sticky rice with taro and blue matcha ice cream (Luke Nguyen)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Blue matcha ice cream
- 1 tbsp blue matcha powder (see Tips)
- 3 tbsp hot water
- 3 egg yolks
- 80 g sugar
- 250 g pouring (whipping) cream
Sweetened coconut cream
- 250 g coconut cream
- 1 tsp potato starch
- 1 tbsp caster sugar
Black sticky rice with taro
- 250 g black glutinous rice (see Tips)
- 900 g cold water, plus extra for soaking
- 1500 g boiling water
- 2 tsp salt
- 200 g taro, peeled and cut into cubes (1 cm - see Tips)
- 250 g coconut cream
- 145 g caster sugar
- 1 tbsp sesame seeds, toasted, for garnishing
- 40 g coconut flakes, toasted, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4713.6 kJ / 1122.3 kcal
- Protein
- 12.5 g
- Sacharidy
- 124.1 g
- Tuk
- 65 g
- Nasycený tuk
- 44.8 g
- Vláknina
- 6.1 g
- Sodík
- 1160.2 mg
Alternativní recepty
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Taiwanese traditional Pork floss
1h 40min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24h 40min
Fruit ice cream
10 Min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Dou sha (red bean paste)
49u. 10min
Cream of Lotus
40min
Chicken banh mi
4h 35min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Traditional hommus
25h 5min
Dou sha bao (red bean paste buns)
9h 30min