Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 spring onions/shallots, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 fresh Kaffir lime leaves
- 1 stalk lemongrass, cut into thirds
- 20 g sesame oil
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 cube palm sugar (1-2 cm)
- 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing (volitelně)
- ¾ tsp ground turmeric
- 400 g coconut milk
- 500 g water
- 1 - 2 tsp Chicken stock paste, to taste (see Tips)
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1313.2 kJ / 312.7 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 11.5 g
- Tuk
- 24.3 g
- Nasycený tuk
- 13.5 g
- Vláknina
- 5.6 g
- Sodík
- 331 mg
Alternativní recepty
Curry Fish
35min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min
Tom kha prawns
25min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Sambal udang
50 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h
Coconut turmeric fish curry
40min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min