Mussels in turmeric and ginger broth

Mussels in turmeric and ginger broth

4.6 28 hodnocení
Příprava 10min.
Celkový 20min.
4 portions

Suroviny

  • spring onions/shallots cut into halves
    3
  • garlic cloves
    2
  • fresh kaffir lime leaves
    2
  • lemongrass cut into thirds
    1 stalk
  • sesame oil
    20 g
  • piece fresh ginger peeled
    5 cm
  • palm sugar (1-2 cm)
    1 cube
  • fresh coriander roots and stalks for broth, leaves reserved for garnishing
    10 sprigs
  • fresh long red chilli deseeded if preferred, plus extra, thinly sliced for garnishing
    1
  • ground turmeric
    ¾ tsp
  • coconut milk
    400 g
  • water
    500 g
  • Chicken stock paste to taste (see Tips)
    1 - 2 tsp
  • fresh mussels scrubbed and debearded
    1000 g
  • fish sauce
    1 tsp
  • lime juice (approx. 1 lime)
    20 g

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 portion

Sodík 331 mg
Protein 11 g
Kalorie 1313.2 kJ / 312.7 kcal
Tuk 24.3 g
Vláknina 5.6 g
Nasycený tuk 13.5 g
Sacharidy 11.5 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...