Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Germteig
- 20 g frische Germ, zerbröselt
- 100 g Zucker
- 150 g Milch
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 1 Ei (Größe M)
- 80 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Streusel
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 130 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
Belag
- 250 g Mohnsamen (Waldviertler Graumohn)
- 110 g Zucker
- 500 g Milch
- 80 g Weichweizengrieß
- 80 g Butter, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1692 kJ / 404 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 46 g
- Tuk
- 21 g
- Nasycený tuk
- 9.5 g
- Vláknina
- 4.4 g
Alternativní recepty
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min
Wiener Rehrücken
3h 40min
Polsterzipfl
2h 10 min
Punschkrapferl
1h 5min
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Topfentorte mit Streusel
1 godz. 55 min
Tante Poldis Nussgugelhupf
1 Std. 30 Min
Schnelle Biskuitroulade
30 min
Sonntags-Striezel
2 Std. 15 Min
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1 Std. 35 Min
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.