![Delikatne rumienienie kurczaka i boczku Delikatne rumienienie kurczaka i boczku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58B3F901-3751-4C63-A30F-4B9CA4B2B6EE/Derivates/F0DD35D3-0834-453A-AFD2-187C4B01E14D.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
10
g oleju
nebo 10 g oliwy z oliwek - 50 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
250
g mięsa z udka kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
nebo 250 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcja
- Kalorie
- 2729 kJ / 652 kcal
- Protein
- 63 g
- Sacharidy
- 0 g
- Tuk
- 44 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Vláknina
- 0 g
- Sodík
- 1050 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 dk
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 dk
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 dk
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 dk
Rumienienie 200 g pora
20 dk
Mocne rumienienie 250 g cebuli szalotki
25 Min
Delikatne rumienienie cebuli i czosnku
20 dk
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 dk
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 dk
Rumienienie 200-300 g cebuli
20 dk
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15 dk