Root Vegetable Gratin
TM6 TM5

Root Vegetable Gratin

4.8 ( 77 hodnocení )

Suroviny

Mushroom Topping

  • 2 oz Parmesan cheese cubed (1 in.)
  • 2 oz aged white cheddar cheese cubed (1 in.)
  • ½ oz panko bread crumbs
  • ½ oz dried porcini mushrooms
  • 1 tsp Italian seasoning

Root Vegetables

  • unsalted butter to grease
  • 35 oz water
  • 40 oz mixed root vegetables e.g. sweet potatoes, turnips, yams, purple yams and parsnips peeled, cubed (1 in.)
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper

Sauce

  • 4 oz yellow onions diced (1 in.)
  • 2 garlic cloves
  • ¼ tsp dried sage
  • 1 oz unsalted butter cubed
  • 8 oz heavy whipping cream
  • 4 oz vegetable broth
  • 2 tsp Dijon mustard
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp ground black pepper
  • 1 pinch ground nutmeg

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
290 kcal / 1213 kJ
Protein
7 g
Tuk
19 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Nasycený tuk
11 g
Sodík
571 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty