Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 - 200 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ragù
- 200 g di verdure miste (gambi di sedano, carote e cipolle) a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di carne trita mista (metà manzo, metà maiale)
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
- ½ - 1 cucchiaino di pepe nero macinato, a piacere
Besciamella
- 1000 g di latte
- 80 g di burro a pezzi + q.b.
- 100 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
Assemblare le lasagne
- 250 g di pasta secca tipo lasagne, circa 12 fogli (10 cm x 20 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3120.8 kJ / 745.4 kcal
- Protein
- 37.1 g
- Sacharidy
- 39.4 g
- Tuk
- 47.8 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Lasagne classiche
2h
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Lasagne alla bolognese
3 Std.
Frittelle di patate
45min
Crostata alle mele
1 Std.
Pizza Margherita
2h
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Pizza ai frutti di mare
2h
Casoncelli ripieni di salsiccia e patate
1 Std. 30 Min
Pizza prosciutto e funghi
1h 45min