
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 carciofi
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 mazzetto di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di acqua
-
½
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 124 kcal / 519 kJ
- Protein
- 4.1 g
- Tuk
- 10.3 g
- Sacharidy
- 3.9 g
Alternativní recepty
Trippa alla trasteverina
45min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1hod.
Minestrone
45min
Contorno di verdure
25min
Carciofi all'aceto light
45min
Carciofi trifolati
30min
Carciofi alla maremmana
40min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55min
Carciofi romani gratinati
45min
Alici ripiene al Varoma
50min
Carciofi stufati
30min
Carciofi ripieni
50min