Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 carciofi
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di acqua
-
½
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale fatto in casa
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Protein
- 4.1 g
- Sacharidy
- 3.9 g
- Tuk
- 10.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55 Min
Seppie con i piselli
40 Min
Carciofi all'aceto light
45 Min
Carciofi trifolati
30 min
Brodetto alla triestina
1 Std.
Carciofi alla maremmana
40 Min
Carciofi romani gratinati
45 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1 Std.
Zuppa di pesce misto
40 Min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
1h 45 min