Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 4 carciofi
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ - 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 300 g di acqua
-
½
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
nebo 1 cucchiaino raso di dado per brodo vegetale
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 519 kJ / 124 kcal
- Protein
- 4.1 g
- Sacharidy
- 3.9 g
- Tuk
- 10.3 g
Alternativní recepty
Carciofi all'aceto light
45 Min
Carciofi alla maremmana
40 Min
Carciofi trifolati
30 min
Baccalá alle olive
25 min
Cicorie stufate
35min
Minestrone
45 Min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2h 10 min
Carciofi romani gratinati
45 Min
Moscardini al limone
30 min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Puntarelle alla romana
15 min
Coniglio ai carciofi
1h 25 min