Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g brown onion, cut into halves
- 1 fresh long green chilli, plus extra for garnishing
- 30 g ghee, melted
- 3 fresh curry leaves
- 5 g cumin seeds
- 1 cinnamon quill, broken into halves
- 2 - 3 whole cloves
- 300 g basmati rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt
- 1 - 2 pinches saffron (optional)
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2852.2 kJ / 679.1 kcal
- Protein
- 12.6 g
- Sacharidy
- 115.3 g
- Tuk
- 17 g
- Nasycený tuk
- 10.2 g
- Vláknina
- 5.4 g
- Sodík
- 1124.2 mg
Alternativní recepty
Potato karakari
50 Min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 Min
Mint and peanut chutney
35 Min
Tarka dal
30 Min
Pilau rice
30 Min
Pilaf with fragrant tarka
1 Std. 20 Min
Amritsari dal
26hod.
Pilau rice using rice mode
40 Min
Coriander chilli chutney
5 min
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Lamb saag
1h 30min