Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, cut into rounds
- 20 g oil of choice
- 1 brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g chicken thigh fillets or skinless chicken breast fillets, cut into cubes (3 cm) and patted dry with paper towel
- 1 ¼ tsp sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 2 fresh tomatoes (approx. 300 g), cut into 1-2 cm pieces
- 20 g tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 300 g basmati rice
- 550 g cold water
- 1 cinnamon quill
- 10 green cardamom pods, crushed
- 4 eggs, cold
- water (to the 1L fill level)
- Greek yoghurt, to serve
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 - 2 fresh long red chillies, sliced, to garnish
- cashews, toasted, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440.7 kJ / 583.4 kcal
- Protein
- 25.7 g
- Sacharidy
- 76.1 g
- Tuk
- 20 g
- Nasycený tuk
- 4.2 g
- Vláknina
- 4.1 g
- Sodík
- 814.4 mg
Alternativní recepty
Chicken korma with cashews
30 min
Creamy beef curry
1h 15min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30 min
Tandoori chicken
45 min
Prawn Biryani
1h 15min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 min
Chicken and Chinese sausage rice
50min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min