Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 stroužek česneku
- 50 gramů cibule, napůl
-
30
gramů másla
nebo 30 gramů olivového oleje - 700 gramů rajčat, napůl
- 70 gramů rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
-
1
čajová lžička oregana, sušeného
nebo 1 čajová lžička koření na pizzu - 500 gramů vody
-
1
kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody), nebo zeleninového
nebo 1 vrchovatou čajovou lžičku dochucovací pasty, masové nebo zeleninové - 100 gramů smetany
- 2 - 4 lístky bazalky
- 1 snítku petržele, čerstvé, pouze listy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Koprová polévka
20 min
Pórkový krém
40 min
Špenátová polévka s vejci
35 min
Hrachová krémová polévka
25 min
Cibulová polévka
1 godz. 10 min
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 min
Krémová polévka z červené čočky
35 min
Dýňovo-rajčatová polévka s kokosovým mlékem
35 min
Cuketovo-rajčatová polévka
40 min
Dýňová polévka
45 min
Cuketová krémová polévka
25 min
Mrkvová krémová polévka
30 min