Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 stroužek česneku
- 50 gramů cibule, napůl
-
30
gramů másla
nebo 30 gramů olivového oleje - 700 gramů rajčat, napůl
- 70 gramů rajčatového protlaku
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička cukru
-
1
čajová lžička oregana, sušeného
nebo 1 čajová lžička koření na pizzu - 500 gramů vody
-
1
kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody), nebo zeleninového
nebo 1 vrchovatou čajovou lžičku dochucovací pasty, masové nebo zeleninové - 100 gramů smetany
- 2 - 4 lístky bazalky
- 1 snítku petržele, čerstvé, pouze listy
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 16 g
- Vláknina
- 3 g
Alternativní recepty
Rajská polévka s kořenovou zeleninou
30 min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 min
Cuketová krémová polévka
25 min
Hrachová krémová polévka
25 min
Cuketová polévka se žampióny
30 min
Pórkový krém
40 分钟
Krémová zeleninová polévka
35min
Krémová polévka z červené čočky
35min
Polévka z červených paprik a cuket
55 min
Cuketový krém s modrým sýrem
25 min
Špenátová polévka s vejci
35min
Cuketovo-rajčatová polévka
40 分钟