Zařízení & příslušenství
Bramborovo - zeleninové pyré
Příprava 15min.
Celkový 40min.
4 porce
Suroviny
-
400 gramů zeleniny (např. mrkev, celer, sladké brambory, hrášek, květák, brokolice), na kousky (viz tip)
-
600 gramů brambor, moučných na plátky (0,5 cm)
-
1 - 1 ¼ čajové lžičky soli
-
250 gramů mléka
-
30 gramů másla
-
1 špetka muškátového oříšku, strouhaného (volitelně)
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 porce
Protein
8.3 g
Kalorie
1098.8 kJ /
262.9 kcal
Tuk
9.5 g
Vláknina
4.9 g
Sacharidy
32.5 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Základní kuchařka
189 recepty/-ů
Česká republika
Česká republika
Mohlo by se vám také líbit...
Listový koláč s romanescem a modrým sýrem
1hod. 10min.
Polenta s čedarem
15min.
Zázvorovo-medové dortíky s plátkem mandarinky
1hod.
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2hod. 30min.
Pyré z mrkve, dýně a zázvoru
25min.
Lososové placičky plněné sýrem gruyère se salátem
1hod. 5min.
Soté se žampiony, cuketou a sušenou šunkou
25min.
Celerové pyré s blaťáckým zlatem
50min.
Pstruh na páře a květákové pyré
1hod. 10min.
Bramborové pyré s hráškem a mátou
45min.
Brokolice v jemné cizrnové omáčce
40min.
Bramborovo-dýňová kaše
35min.