Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů cibule, napůl
- 3 stroužky česneku
- 100 gramů anglické slaniny, na kousky
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky kmínu, mletého
- 400 gramů růžičkové kapusty
- 1000 gramů vody
-
2
vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, zeleninové, domácí
nebo 2 kostky zeleninového bujónu - 50 gramů másla
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 200 gramů smetany
- Nutriční hodnoty
- na 6 porcí
- Kalorie
- 756 kJ / 180 kcal
- Protein
- 7.15 g
- Sacharidy
- 6.18 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pórkový krém
40min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35min
Celerovo-bramborová polévka s bylinkovými knedlíčky
1 godz. 10 min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25 min
Rukolová polévka s kozím sýrem
25 min
Krémová květáková polévka
30 min
Chřestová polévka se šunkou Serrano
35min
Krémová polévka s medvědím česnekem
30 min
Polévka ze zeleného chřestu s crème fraîche
30 min
Krémová polévka s čerstvým sýrem a jablky
30 min
Krémová polévka z rukoly
30 min
Kedlubnová polévka
35min