
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů cibule napůl
- 3 stroužky česneku
- 100 gramů anglické slaniny na kousky
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky kmínu, mletého
- 400 gramů růžičkové kapusty
- 1000 gramů vody
-
2
vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty zeleninové, domácí
nebo 2 kostky zeleninového bujónu - 50 gramů másla
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 200 gramů smetany
- Nutriční hodnoty
- na 6 porcí
- Kalorie
- 180 kcal / 756 kJ
- Protein
- 7.15 g
- Tuk
- 14 g
- Sacharidy
- 6.18 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polévka červená z řepy
35min
Žampiónová krémová polévka
20min
Polévka z červené řepy s bylinkovými knedlíčky
1hod. 10min
Celerová polévka se zakysanou smetanou
25min
Kedlubnová polévka
35min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35min
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
45min
Cuketová krémová polévka
25min
Jemná celerová polévka s ovesnými vločkami
35min
Špenátová polévka s vejci
35min
Krémová květáková polévka
30min
Pórkový krém
40min