Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 1,5-2 cm kawałki
- sok z ½ cytryny, do skropienia śledzi
- 600 g wody
- 600 - 650 g czerwonych buraków, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 6 jajek
- 150 g majonezu
- 150 g jogurtu naturalnego
- pieprz czarny, świeżo mielony (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1956.7 kJ / 467.3 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 12.8 g
- Tuk
- 36.7 g
- Nasycený tuk
- 5.5 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 3685 mg
Alternativní recepty
Ryba po grecku
45min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 Std. 25 Min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie po kaszubsku
13h 45min
Warstwowa sałatka śledziowa
2h 45min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Kurczak w galarecie
3ωρ.
Tatar ze śledzia
10 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min