Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Knedlík
- 150 gramů mléka
- 20 gramů čerstvého droždí, (½ kostky)
- 1 čajovou lžičku cukru
- 320 gramů polohrubé mouky
- 1 čajovou lžičku soli
- 1 vejce
- ½ rohlíku, natrhaného na kousky
Omáčka
- 300 gramů mrkve, na čtvrtky
- 140 gramů kořenové petržele, na čtvrtky
- 140 gramů celeru, bulvy, na čtvrtky
- 80 gramů cibule, napůl
- 80 gramů másla
- 400 gramů vody
- 1 kostka kuřecího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 4 kuličky nového koření
- 20 kuliček černého pepře
- 500 - 800 gramů kuřecích prsou, rozkrojených podélně na plátky
- 2 lístky bobkového listu, sušeného
- 250 gramů zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 4128.8 kJ / 986.8 kcal
- Protein
- 51.9 g
- Sacharidy
- 87.1 g
- Tuk
- 48.2 g
- Vláknina
- 8.3 g
Alternativní recepty
Houskové knedlíky
50min
Plněné papriky s rajskou omáčkou
1h 30min
Kuře na paprice s těstovinami
45min
Sekaná s bramborami
1h
Rajská omáčka
30min
Bramborový guláš s párkem
40min
Boloňské špagety
30min
Bramboračka se sušenými houbami
30min
Bramboráky
45min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Masové kuličky s rajskou omáčkou
45min
Bramborová kaše
50min