
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 140 gramů cibule, napůl
- 2 stroužky česneku
- 20 gramů másla
- 700 gramů dýně hokkaidó, na kousky (4 cm)
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého muškátového květu
- 1 polévková lžíce mletého kari
- ½ čajové lžičky mletého zázvoru
- 1 špetka chilli, drceného, sušeného (volitelně)
- 700 gramů vody
- 100 gramů smetany na vaření (cca 12 % tuku)
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 423 kJ / 101 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 9 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 1 g
- Sodík
- 523 mg
Alternativní recepty
Česneková krémová polévka se šlehačkou a opečenými krutony
1hod.
Boloňské ragú
1hod. 15min
Hrášková polévka s crème fraiche a křupavou šunkou
1hod.
Dýňový krém s kari
35min
Pikantní bylinkové ořechy
40min
Vajíčkový salát v křupavých velikonočních mističkách
1hod.
Banánové lívanečky
30min
Brokolicový krém
30min
Čirý vývar z hovězího masa
3hod. 45min
Bramborová kaše (s krytem mixovacích nožů 2v1)
35min
Krémová hrášková polévka
40min
Vařená jasmínová rýže
35min