Zařízení & příslušenství
Dýňová polévka se smetanou
Příprava 10min
Celkový 40min
6 porcí
Suroviny
-
cibule napůl140 gramů
-
stroužky česneku2
-
másla20 gramů
-
dýně hokkaidó na kousky (4 cm)700 gramů
-
soli1 čajová lžička
-
mletého muškátového květu½ čajové lžičky
-
mletého kari1 polévková lžíce
-
mletého zázvoru½ čajové lžičky
-
chilli, drceného, sušeného (volitelně)1 špetka
-
vody700 gramů
-
smetany na vaření (cca 12 % tuku)100 gramů
-
zakysané smetany4 polévkové lžíce
Nutriční hodnoty na 1 porci
Kalorie
101 kcal /
423 kJ
Protein
2 g
Tuk
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Nasycený tuk
4 g
Sodík
523 mg