
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 750 g vatn
- 350 g kartöflur skornar í bita (3-4 cm)
- 1 ½ tsk salt
- 350 g grænmeti (t.d. aspas, blómkál, gulrætur), í bitum
- ¼ tsk svartur pipar eftir smekk
- 2 urriði, heill, ferskur, slægður descaled (u.þ.b. 220 g hvor)
- 2 sítrónur (líka sem skraut)
Hollandaise sósa
- 100 g ósaltað smjör í bitum
- 4 eggjarauður
- 50 g hvítvín
- 10 g sítrónusafi, nýkreistur
- ½ tsk salt
- ¼ tsk svartur pipar eftir smekk
- Nutriční hodnoty
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 882 kcal / 3694 kJ
- Protein
- 44 g
- Tuk
- 59 g
- Sacharidy
- 36 g
- Vláknina
- 7.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mangó- og laxaskál
Žádné hodnocení
Laxa- og kínóabuff
Žádné hodnocení
Lax með engifersósu og krydduðum kasjúhnetum
30min
Risoni pasta með laxi og spínati
Žádné hodnocení
Innbakaður lax
Žádné hodnocení
Lax og kúskús á suðrænan máta
Žádné hodnocení
Laxaborgarar með kúrbítsfrönskum
Žádné hodnocení
Laxakökur með salati
Žádné hodnocení
Laxa- og fennel risotto
Žádné hodnocení
Balsamic lax og kúrbítsnúðlur
Žádné hodnocení
Laxatartar með avocado og eggi
Žádné hodnocení
Parmesan fiskur með sætkartöflumús
45min