Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g de viande de bœuf (macreuse, jumeau), coupée en morceaux (3 cm)
- 50 g de carotte, coupée en morceaux
- 100 g de navet, coupé en morceaux
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- 1000 g d'eau
- 80 - 100 g d'oignon
- 2 clous de girofle
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil)
- 1 c. à café de gros sel, et un peu pour servir
- 400 g de carottes, coupées en rondelles
- 400 g de poireaux, fendus en quatre dans la longueur
- 400 g de pommes de terre à chair ferme (type Roseval par ex.), coupées en morceaux
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- quelques cornichons au vinaigre
- moutarde forte
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1535 kJ / 363 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 30 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
-
Ma Cuisine 196 recept, Španělsko
-
Ma Cuisine 196 recept, Švýcarsko
-
Ma Cuisine 196 recept, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 221 recept, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 196 recept, Francie
-
Ma cuisine au quotidien 221 recept, Švýcarsko
-
Ma cuisine au quotidien 239 recept, Francie
-
Plats traditionnels 12 recept, Francie
Alternativní recepty
Pot-au-feu
1hod. 35min
Poulet basquaise
50 min
Bœuf bourguignon
1h 25 min
Bœuf bourguignon
12h
Sauté de veau Marengo
55 min
Goulasch
50 min
Boeuf carotte
1hod. 35min
Tomates farcies
50 min
Blanquette de veau
1h
Lapin aux pruneaux
1h
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 min
Petit salé aux lentilles
45 min