
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 600 g de viande de bœuf (macreuse, jumeau), coupée en morceaux (3 cm)
- 50 g de carotte coupée en morceaux
- 100 g de navet coupé en morceaux
- 1 branche de céleri coupée en tronçons
- 1000 g d'eau
- 80 - 100 g d'oignon
- 2 clous de girofle
- 1 bouquet garni (thym, laurier, persil)
- 1 c. à café de gros sel et un peu pour servir
- 400 g de carottes coupées en rondelles
- 400 g de poireaux fendus en quatre dans la longueur
- 400 g de pommes de terre à chair ferme (type Roseval par ex.), coupées en morceaux
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- quelques cornichons au vinaigre
- moutarde forte
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 363 kcal / 1535 kJ
- Protein
- 36 g
- Tuk
- 11 g
- Sacharidy
- 30 g
- Vláknina
- 9 g
Ve sbírkách
-
Basiques - Plats traditionnels 12 recept, Francie
-
Ma Cuisine 196 recept, Švýcarsko
-
Ma Cuisine 196 recept, Španělsko
-
Ma Cuisine 196 recept, Benelux
-
Ma cuisine au quotidien 239 recept, Francie
-
Ma cuisine au quotidien 196 recept, Francie
-
Ma cuisine au quotidien 221 recept, Švýcarsko
-
Ma cuisine au quotidien 221 recept, Kanada
Alternativní recepty
Bœuf bourguignon
2hod. 30min
Blanquette de veau
1hod.
Lapin aux pruneaux
1hod.
Blanquette de veau
1hod.
Petit salé aux lentilles
45min
Tomates farcies
50min
Bœuf carotte
1hod. 35min
Bœuf bourguignon
1hod. 25min
Sauté de veau Marengo
55min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30min
Pot-au-feu
1hod. 35min
Poulet basquaise
50min