Kompatibilní verze
Salát s krevetami, uzeným lososem a avokádovým dipem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 60 gramů extra panenského olivového oleje
- 70 gramů citrónové šťávy
- 4 - 5 polévkových lžic čerstvé pažitky, nasekané
- 1 polévková lžíce bílého vinného octa
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- 1 špetka krupicového cukru
- ¾ čajové lžičky soli
- 2 - 3 avokáda, oloupaná, na kousky (cca 300 gramů)
- 50 gramů crème fraîche
- 40 gramů vody
- 2 špetky mletého černého pepře
- 200 gramů syrových krevet, oloupaných
- olej na smažení
- 150 gramů směsi baby salátů
- 200 gramů uzeného lososa, na plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2021 kJ / 484 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 41 g
- Vláknina
- 3.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bramborový salát s hruškou, fazolemi a slaninou
2h 30min
Špagety Carbonara
40 min.
Těstoviny s fenyklem a rajčatovou omáčkou
45 Min
Středomořský kuřecí koláč
50 Min
Dip ze sýru feta se zeleninou
15 Min
Jehněčí masové kuličky s kuskusem, jogurtem a mátou
40 min.
Olivová tapenáda
5 Min
Gnocchi s lososem a hráškem
20 min.
Salát z nových brambor s uzeným pstruhem
40 min.
Marinované krevety
1h 10min
Zapečené brambory s gorgonzolovou omáčkou
40 min.
Jehněčí s cizrnou
1h 5min