Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 bouquet de coriandre fraîche, coupé en trois (5 cm de tiges retirés)
- 5 gousses d'ail
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 1 c. à café de gingembre en poudre
- ½ c. à café de piment en poudre, fort
- ½ c. à café de poivre moulu
- 50 g d'huile d'olive
- 950 g d'eau
- 1 poulet (1,5 kg), coupé en morceaux
- ½ citron confit, coupé en bâtonnets (la peau seulement)
- 1 bouquet de persil frais, coupé en trois (10 cm de tiges retirés)
- 600 g de pommes de terre, coupées en dés de 2 cm
- 1 - 2 doses de safran en poudre (0,1 g par dose)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1481 kJ / 352 kcal
- Protein
- 33 g
- Sacharidy
- 20 g
- Tuk
- 15 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min
Crevettes à la chermoula
40min
Zaalouk d’aubergine
45 Min
Zaalouk de chou-fleur
30min
Tajine de veau aux coings
1 godz. 10 min
Filets de poisson blanc marinés, sauce chermoula et salade de couscous
1 Std. 45 Min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1 Std. 45 Min
Pastilla
2 Std. 20 Min
Poulet gingembre-citron
1h 5min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 Min
Poulet tandoori, riz aux pistaches et safran
3h 10min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2hod. 15min